Over YouniQue

Biografie

De passie voor uiterlijke verzorging is er al sinds mijn jonge jaren. Het was dus geen verrassing toen ik in het secundair onderwijs koos voor de opleiding schoonheidszorgen aan KASOMK. Na vier jaar rondde ik deze opleiding succesvol af. Hierna besliste ik nog een opleiding voor kapster en kleur- & stijlconsulente te volgen aan Syntra Limburg. Ook deze opleidingen heb ik met positieve resultaten afgesloten. Met al enige kennis op zak wilde ik nog meer leren. Daarom besloot ik me in te schrijven bij Encora Berchem. Hier volgde ik cursussen voor Hairstyling, Grime, 3D Grime, Facepainting, Kleuradvies & Mediavisagie. Na dit leerrijke jaar kriebelde het om hier, zo mogelijk, nóg verder in te gaan. Een inschrijving voor het Se-n-se jaar Grime was wat volgde. In dit jaar leerde ik nog meer en kreeg ik ook terug theorie over onder andere de geschiedenis van de make-up, productkennis, etc.. Ook stages waren een onderdeel van deze opleiding. Deze stages deed ik onder meer bij Studio A bij de soap ‘Familie’, Plopsaland de Panne ‘Clown Dobus’, Kryolan Professional Make-up Kalender 2014, …Dit druk en leerrijk jaar werd afgesloten met een eindexamen. De opdracht? Een full bodypaint, hair & make-up met als thema hedendaagse Rococo met recyclagematerialen. Het resultaat werd voorgesteld in een show in de fonteinen van Park Spoor Noord te Antwerpen. Als kers op de taart haalde mijn werk een plaatsje in Gazet van Antwerpen!

Na het opdoen van al deze kennis stond ik te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Twee maanden na mijn afstuderen startte ik als sales account bij Kryolan Belgium. Een zeer variërende job. Klanten bezoeken, nieuwe klanten aanwerven, demo’s geven in scholen gaande van bodypaint tot camouflage, beurzen voorbereiden en nog veel meer behoorde tot mijn takenpakket. Toch miste ik het echte make-upwerk! Het begon te kriebelen om, na 2 jaar bijberoep, volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Het begon met dromen en het ging over naar plannen en eindigde met de realisatie van YouniQue!

Ondertussen zijn we 3 jaar verder en doe ik dit nog steeds met evenveel passie. Bijscholingen & trainingen staan nog steeds hoog op mijn to-do lijstje. Zo zijn er ondertussen heel wat behandelingen toegevoegd aan het oorspronkelijke aanbod. Maar tot de specialisaties behoren de make-up en hairstyling, de wimper- en wenkbrauwbehandelingen én de PMU.

Het aanbod:

  • Verkoop van make-up & verzorgingsproducten van Peggy Sage
  • Permanente make-up & microblading
  • Wimper- & wenkbrauwstyling
  • Make-up & Hairstyling
  • Nagelstyling
  • Workshops
  • Face, Body & Bellypaint
  • Pedicure
  • Make-up voor B2B, commerciële doeleinden, …
  • Webshop

Openingsuren

Zondag en maandag zijn rustdag, verder is YouniQue enkel geopend op afspraak. Dit omdat ik vaak op verplaatsing werk.

Wanneer je dus even wil langskomen , bijvoorbeeld voor enkele producten of het maken van een afspraak of voor info over een bepaalde behandeling, dan bel je best eerst even op het nummer 0471 / 44 90 94.

Xoxo Birgit